Virgil Carutasu

p2Deţinătorul unei bogate cărţi de vizită, Virgil Căruţaşu este unul dintre cei mai titraţi jucători români. Pivotul de 2.04 metri a strâns în vitrina proprie 9 titluri de campion în Liga Naţională – 5 dintre acestea cu CSU Asesoft – 4 Cupe ale României alături de formaţia ploieşteană şi numeroase distincţii individuale, cum ar fi „jucătorul român al anului” (2009) sau „cel mai bun jucător defensiv” (2010). „Gilă” deţine şi a doua performanţă individuală all-time în ULEB Cup: 18 recuperări în eşecul suferit de CSU Asesoft, scor 72-83, în faţa lui Hemofarm Vrsac, în sezonul regulat. De-a lungul carierei, Căruţaşu a mai evoluat pentru Soced Bucureşti, Steaua Bucureşti, Maccabi Hadera (Israel) şi Honved Budapesta (Ungaria).
Pivotul în vârstă de 37 de ani va primi o plachetă din partea conducerii clubului la care a activat preţ de 5 sezoane, între 2005-2010, iar maioul cu numărul 14, pe care l-a îmbrăcat la Ploieşti, va fi prezentat fanilor. Acesta va fi arborat în Sala Olimpia, aşa cum a ţinut să precizeze preşedintele Ionuţ Georgescu.

Mini interviu

La ce vârstă şi în ce împrejurări ai început să practici baschetul?

Am început să joc baschet la vârsta de 11 ani, iar cel care m-a îndrumat către sport a fost tatăl meu. Am avut încă de la început sprijinul tatălui meu, care a venit întotdeauna cu mine la antrenamente şi meciuri. Am început baschetul la clubul CS Dinamo, cu domnul antrenor Dorin Giurculescu şi îmi aduc aminte că antrenamentele erau foarte « înghesuite », deoarece eram foarte mulţi copii, cred că în jur de 50 şi aveam doar 3 sau 4 mingi, însă, încet-încet, Nea Dori ne-a cernut. Au rămas astfel doar copiii care voiau să facă performanţă.

Ce sfat le-ar da un baschetbalist cu experienţa ta tinerilor care vor să practice acest sport?

Aş vrea să le spun că, pentru a ajunge jucători buni, este nevoie de multă muncă. Valoarea vine prin muncă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.